В репортаж, излъчен в новинарската емисия на телевизия Ботевград, все още кметът на Ботевград Георги Георгиев поиска да му бъде осигурен имунитет, който да го защитава от прокурорски проверки и разследвания. Това той сподели индиректно, изразявайки надежда, че един ден въпросът с имунитета на кметовете трябва сериозно да бъде разгледан и гарантиран от българската Конституция.  Според него, кметовете работят с много повече хора в сравнение с други институции, и е редно да им бъде осигурено необходимото спокойствие при изпълнение на служебните им ангажименти, а не да работят в некомфортната ситуация, при която дейността им може да бъде проверявана по всяко време от компетентните органи. „И ще видите колко ще бъде спокойно на изборите тогава", размечта се напиращият за имунитет и доста притеснен напоследък бивш комсомолски и стопански ръководител. 


В изказването си Георгиев не пропусна да се похвали  колко демократично е избран за кмет, и то цели три пъти, при това с огромно мнозинство от гласоподователите. Фактите показват, че на последните „демократично“ проведени местни избори, токът съвсем случайно спря, и то само в сградата на общината, и то точно в момента, в който от избирателните секции пристигаха чувалите с бюлетини, а РИК „обработваше“ секционните протоколи. По какъв начин и дали броенето „на свещи“ е повлияло на работата на Районната избирателна комисия, председателствана от адвокат Стоян Стоянов, може само да гадаем. Но е факт, че демократичният вот на ботевградчани показа подкрепа за настоящия кмет от по-малко от 30 % от общия брой на избирателите в община Ботевград.


Съвсем се объркахме обаче от обясненията на Георгиев, относно мотивите на дванайсетте съветници, поискали от Прокуратурата да се обърне към съда с искане за отстраняване на кмета. От думите на лекуващия тежка дископатия градоначалник разбрахме, че това бил „пореден път да се разчистват лични сметки, не толкова политически терени или политически амбиции, колкото лични сметки..., чисти лични сметки“. Доскоро обаче Георгиев обвиняваше съветниците от опозицията, че техните действия са провокирани само и единствено от политически амбиции, свързани с предстоящите през есента местни избори.


Явно задълбочилите се здравословни проблеми на кмета и претърпените медицински интервенции никак не са намалили мерака му за солови медийни изяви, но изглежда сериозно са нарушили последователността и логическата връзка в публичните му изказвания.