Жената е управлявала лек автомобил „Опел Астра”, който многократно се е преобръщал, преди да падне в дерето край пътя.  Шофьорката  е извадена от колата жива, със счупен крак и други наранявания и в силен шок.С линейка е закарана в Спешна помощ в Ботевград. Младата жена е родена в Ботевград, но адресната й регистрация е Варна.
Катастрофата е станала на главния път Е-79 в района  след Новачене. Опелът се е движил от Враца към Ботевград. На един от завоите след Копяновец  младата жена предприела изпреварване на микробус, но в този момент видяла идващ насреща ТИР. За да избегне челния удар, шофьорката на опела се дръпнала в дясно, удрила се леко в буса и след това загубила управление над колата. Опелът започнал да се преобръща, а след това излязъл от пътя и паднал в дерето. Крайпътните храсти донякъде са омекотили удара й, казаха пътните полицаи. Първи на помощ се притекли пътниците от буса. Те са семейство, което се връщало от гурбет в Германия. Според шофьора на буса той  е карал с 80 км в час, но опелът се е движил прекалено бързо за този участък от пътя.


Ето и официалната информация от Областна дирекция на МВР - София, която излезна днес - 13 май:


На 12 май около 17.30 часа в РУ - Ботевград се получил сигнал за настъпило тежко пътнотранспортно произшествие на главен път Е-79. При огледа на местопроизшествието е установено, че лек автомобил „Опел Астра“, управляван от 25- годишна жена от Варна, е предприел неправилна маневра - изпреварване, навлязъл е в лентата за насрещно движение и прибирайки се, се е ударил странично в движещ се в посока Ботевград лек автомобил „Пежо Боксер“, в резултат на което се е завъртял и е самокатастрофирал в крайпътно дере. Пострадалата 25-годишна водачка е настанена за лечение с фрактура на ляво бедро, без опасност за живота. Взета й е кръвна проба за изследване. Вторият водач е изпробван с дрегер, отчел отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.