Остарялата водопроводна мрежа е причина за честите аварии в селото. Това  се посочва в информацията за административното, териториалното и социално-икономическото състояние на Литаково, която кметът на селото Даниел Дилов е внесъл за обсъждане и гласуване в Общинския съвет.


Друг проблем на населеното място е уличното осветление. „Уличното осветление е незадоволително. На много възлови места лампите са негодни и се нуждаят от подмяна. В това отношение към кметството се отправят много големи критики от страна на населението” пише в информацията, подготвена от кмета. За да се реши този проблем Дилов предлага общината да закупи 50 енергоспестяващи лампи за Литаково.


Селото не е добре обезпечено със съдове за смет. „Записани за кофи за битови отпадъци са 135 домакинства в Литаково”, се каза в информацията.


В проекта за решение към информацията Даниел Дилов предлага до края на мандата да бъдат асфалтирани улиците „Оборище” и „Една българка” и да бъде направен ремонт на покрива на читалището в селото.


В Литаково живеят 1842-ма души, обединени в 610 домакинства. Около 45 на сто от населението е от ромския етнос. Основният поминък на населението е земеделие и животновъдство.


Към момента в Литаково работят два цеха –за телени изделия и за дървообработване, и завод за фирма „Окто 7”. На работа са наети около 120 човека. Това се посочва още в информацията до ОбС.