Арбитражната комисия към българската федерация по баскетбол отмени наказанието на Балкан за лишаване от домакинство за един мач от финалната серия в НБЛ. Това стана ясно преди броени минути на проведено заседание на комисията. Това е окончателното решение и то не подлежи на обжалване. 


До днешното решение се стигна преди седмица след като Дисциплинарно-административният съвет към НБЛ наложи санкцията заради непристойно поведение на феновете на ботевградчани и обиди към съдиите като  "Ку*ви сте” на петия мач срещу Рилски спортист.


Въпреки молбата за отмяна и отлагане на наказанието на президента на НБЛ инж. Петър Георгиев, Дисциплинарно-административният съвет потвърди санкцията на извънредно заседание. Отговорът на ботевградския клуб не закъсня и ръководството отнесе казуса до Арбитражната комисия, която по-рано днес излезе с решение.


След последните събития стана ясно, че третият мач от финалната серия в НБЛ между Балкан и Лукойл Академик ще се играе на 27 май от 19.00 ч. в Арена Ботевград.


По-късно днес от 18.00 ч. ботевградчани гостуват на Лукойл Академик в Правец във втория двубой от последния етап на плейофите в лигата. “Студентите” водят с 1-0 победи в серията.