Църковният хор при храм "Успение Богородично" с диригент Милена Спасова се завърна от  участие в международен хоров фестивал "Цъфтяща пролет" в гр.Ксонград, Унгария. В тазгодишното издание на традиционния фестивал взеха участие хорови състави от Чехия, Украйна, Сърбия, Гърция и Унгария.
Нашият състав имаше участие в три концертни изяви - серенада при откриването на фестивала, концерт църковна музика в катедрала в гр.Сегед и заключителен концерт в Дом на Културата - гр. Ксонград.
Майсторското изпълнение на хора спечели овациите и симпатиите на публиката и организаторите. Освен традиционната ортодоксална музика, която хорът изпълнява, в програмата бяха включени и произведение от унгарски автор - "Ave Maria" на Золтан Кодай и произведение от френската предкласика - "Този месец май".  Нашите хористи представиха и красотата и богатството на българската  народна музика. В концерта им бяха включени и обработки на български народни песни.
„Участието в този фестивал е поредното международно признание за хора ,а последвалите покани са възможност за бъдещо развитие и успехи на състава” – заяви диригентът Милена Спасова.