Церемонията по връчване на дипломите на зрелостниците на ПГТМ "Христо Ботев" се състоя тази вечер в малкия салон на читалище „Христов Ботев“.


Събитието откри директорът на професионалната гимназия – инж. Добрин Христов. Той отправи приветствие към всички присъстващи в залата и благодари на завършващите за положения труд през целия им период на обучение. Отчетени бяха и постигнатите успехи на учениците през изминалата учебна година.


Директорът на учебното заведение обяви, че на зрелостните изпити са се явили общо 92-ма ученици. Средният успех по български език и литература е 3,84; по биология и по география – 3,51; по английски език – 4,47; по математика – 4,27; по история – 4,08. Средният успех на целия випуск е 4,58.


5-ма зрелостници се дипломират с отличен успех, 39 получават дипломи с много добър и 48 с добър. 


Първенец на випуска е Весела Михайлова с успех 5,90. Ученичката бе наградена за постиженията си през годините. Тя получи и парична награда от Ротари клуб - Ботевград. Останалите 4-ма отличници на випуска са Петър Михайлов, Лъчезар Михов, Дило Йорданов и Васил Павлов.


36 ученици получават сертификат за допълнителна квалификация. Има и такива, които са приети в университети, партньори на гимназията, без приемен изпит. 


Ива Николова