По повод 12-ти октомври – Деня на българската община и местното самоуправление в Общинска администрация – Ботевград гостуваха ученици от Професионална гимназия по техника и мениджмънт „Христо Ботев“, обучаващи се в профил „Бизнес администрация“. 


Учениците от 10-ти и 11-ти клас се запознаха с някои от основните административни дейности, които се извършват в Общинска администрация. 


Приветствие към присъстващите отправиха г-н Борис Борисов – временно изпълняващ длъжността Кмет на Община Ботевград и г-жа Стефка Граматикова – Секретар на Община Ботевград. 


Гости на срещата бяха г-жа Мария Христова – Директор на Дирекция „Правно-нормативно обслужване и общинска собственост“, г-жа Веселка Николова – Директор на Дирекция „Административно-информационно обслужване и управление на собствеността“, г-жа Анета Нейкова – гл. специалист „Подпомагане и обслужване на Общински съвет“.


Служителите представиха основните направления и спецификата на дейностите в ръководените от тях дирекции и звена. Чрез даване на редица примери от практиката, учениците бяха запознати с основни процеси от административната дейност в Община Ботевград..


 По време на срещата бяха обсъдени теми, които биха били полезни за бъдещото развитие на възпитаниците на ПГТМ „Христо Ботев“ в избраното от тях направление.