Вероятно дълго биха спорили днес зетьове и тъщи на чия страна е времето, защото с изключение на ранното облачно време, през целия ден в Етрополе беше грееше слънце. В хармония с ведрото настроение на проведената точно на обяд, от 13:00 часа,  в двора на СОУ „Христо Ясенов” щафета, наречена „Зетьове и снахи на велосипед”.
Участие взеха 16 състезатели, разделени на 8 двойки. 
Водещ на мероприятието Иванка Лакова. Журито беше в състав Росица Христова,  Цветин Кръстев и Кати Дочева.
Резултатите се определяха за бързина, прецизност и атрактивност. 

По маршрута имаше няколко препятствия: майсторско каране на колело между ограничителни плочки, определяне предпочитанието към една от няколкото предлагани напитки, майсторско пренасяне на вода с кобилица върху тясна дървена пътека, тичане с краката в чувал, возене върху строителна  количка с едно колело и финал. 
Всички участници успяха да преодолеят всички препятствия без нито една наказателна точка, като някои от тях бяха готови да спрат хронометъра с показаната бързина около 40-50 секунди.
И накрая, отличното представяне на всички състезатели и в предвид на това, че не са малко на брой, журито взе единодушното решение на всички участници да се присъди първа награда. Всеки един от тях беше награден от Росица Христова със „златен” медал. На Борис Стоев беше присъдена специална награда, миниатюрна гайда, заради най-атрактивното му представяне.
Всички наградени си направиха снимка за спомен.
А ние ви показваме в снимки най-интересните моменти от състезанието.