Сашо Везенков ще облече екипа на "Балкан" за официални мачове от българския шампионат. Но не бащата, а синът. Това ще стане още днес, когато започват мачовете от финалите на държавния шампионат за момчета до 12 години.

Финалният турнир е в София с участието на 12 отбора и ще продължи до неделя. Жребият постави отбора на "Балкан" в група "А" заедно с отборите на "Етър" Велико Търново, "Доростол" Силистра и столичните "Шампион 2006", "Лукойл Академик" и "Овергаз".

Момчетата на треньора Михаил Михайлов ще играят срещите си в залата на стадион "Българска армия". В първия мач днес от 12.30 те излизат срещу "Шампион 2006", а следобед от 18.00 ч. техен съперник ще бъде тимът от Велико Търново.

Сашо Везенков - младши е роден през 1995 година. Той живее в Кипър, където учи и тренира баскетбол. Вчера баща му - спортния директор на ОСК "Лукойл" и бивш играч на "Балкан", уреди участието на сина си за родния шампионат, като издейства разрешение от кипърската баскетболна федерация. Това е възможно, тъй като малкият няма картотека в отбор от  острова на Афродита.

Номерът, с който играеше баща му - 10, е зает от друго момче в отбора. На малкия Сашко се падна фланелка с номер 14. "Нямам претенции за това с кой номер ще бъда. Играе не номерът, а човекът", каза в типичния за баща му стил русокосият малък гигант.