Балкан отпадна от турнира за Купата на България, след като отстъпи на Левски в драматичен полуфинал сблъсък в собствената си зала в Ботевград. Генералният мениджър на тима Сашо Везенков говори след поражението за неприятните сцени в “Арена Ботевград” и съдийските отсъждания.


“Това, което се случи е доста неприятно. Искам да се извиня за това, което стана. Аз, което видях беше, че трима души успяха с всякакви сили да направят това, което вие видяхте. Четири технически, две дисквалифициращи, три умишлени. Не мога да ги коментирам изцяло, защото искам да гледам мача на повторение. Доста е различно да се гледа отстрани. За мен това е доста непрофесионално.


Съдиите не искам да ги коментирам. Решението на целия Управителен съвет, на президента на федерацията беше да дадем някакъв кредит на съдиите за по-добро. Пак ви казвам, съдиите не искам да ги коментирам, но всичко това, което стана днес (б.р. вчера) е плод на тримата. Защото мачът свършва, дава се един умилшен фаул. Вие бяхте, видяхте го, мачът свършва, предупреждение на този, който е легнал, след това дават някакъв технически на Митко Димитров, който никой не разбра. Разберете от мен, че когато някой от тези тримата свири нещо, което цялата зала, дори играчите не са разбрали за какво става въпрос, тогава не е приятно.


Не мисля, че в залата някой е бил заплашен от гостуващия отбор, от треньорите или от другия отбор. Не виждам някакъв проблем. Стана един инцидент с фен на Левски, който е от Ботевград. Това е недоумението за мен. Може би ние ще влезем в историята на Гинес - нашият фен от Ботевград да тръгне да се бие с феновете от Ботевград. Нали разбирате, че това е доста нелепо. Това как да го коментираме, като този човек, който живее в Ботевград е сложил фланелката на Левски и тръгва да се бие със съгражданите си.


Баскетболът е игра, в която не би трябвало да има това, което се случи днес. За мен трябва да се промени изцяло охранителната фирма, която е създадена от ветерани, за да може да се покаже някаква промяна. Но не виждам, че трябва да доведем полиция в залта и това, което беше в предишните години с жандармерия. Това е баскетбол.


Бях изненадан изключително на полувремето, че дечица си ходеха около игрището, играеха си и всичко беше нормално.


Има лицензирана охранителна фирма. Полицията е доста по-скъпа и ние сме се обърнали към лицензирана охранителна фирма, която охранява нашите мачове.


В понеделник на финала между Самоков и Левски дали ще има полиция - това не съм го мислил. Не знам дали ще има полиция. Ще поговорим с охранителната фирма, но няма да има такъв огромен интерес като днес (б.р. вчера). Тити Папазов, ако иска да си доведе и стюарди, ако иска, да си ги охраняват. Вие забравихте ли мачовете от Адриатическата лига с Партизан или искате да ми кажете, че Тити Папазов е светец или е някакъв на Христос първи братовчед? Ще се постараем мачът в понеделник да мине…не постараем, а ще мине изключително нормално както за баскетболен мач.


Отборът на Левски ни победи и ние трябва да го признаем. Имаше възможности, имаше чисто баскетболни ситуации. Знаете, че баскетболът е игра на точки и на моменти, които се обръщат. Тук не го коментирам. Пак казвам, финал с пет технически, с четири умишлени, за мен не е нормално.


Играем добре, следваме си нашия път, но за нас Станимир Маринов е една голяма липса. Той променя доста нещата.”, заяви Везенков.