След като песента на Вили Рай-Портлок „Мекедонско хоро“ се превърна в най-слушаната и платена песен в Югозападна България, певицата с блестяща джаз кариера в южната ни съседка бе поканена от Община Сандански за поредно участие в престижния есенен конкурс. Този път любимката на Ирина Чмихова, представяла Прищина на Евровизия, заложи на български екип – поетесата Надежда Захариева – бивш зам. министър на културата, и на композитора Максим Горанов.
За да се включи в горещото парче „Който обич няма“, от Германия пристигна Andi Chu, който познаваме от съвместните му изяви със Слави Трифонов, Малина, Мария, Магдалена Санчес и други.


Реге изпълнителят няколко години работи в Германия с групата Герадо, но у нас заедно с Вили Рай са записвали в студиото на певицата хитовете на български и световни изпълнители като Ал Бано, Джани Фиорели, Слави Трифонов и други. Екзотичният български музикант, дошъл у нас от Камерун преди 20 години, освен с пеене, аранжиране и композиране се занимава в сферата на IT услугите. Той бе поканен от носителката на наградата за цялостен принос към фестивала в Сандански Вили Рай- Портлок да рапира в новата й песен, която обещава да се превърне отново в черешката на тортата на фестивала, провеждащ се под егидата на БНТ.


Певицата вече постоянно живее със съпруга си Клиф Портлок у нас, след като той предпочете живописното Етрополе пред жилището в Оксфорт. Често двамата отпочиват в дома си в Кипър, където една от най-популярните в чужбина български певици отмаря и се зарежда с творческа енергия. /Агенция БЛИЦ