Репортерска проверка, по сигнал на гражданин, ни отведе на улица „Стефан Стамболов” в Ботевград, или по-точно – на  отсечката между бул. „България” и ул. „Сан Стефано”. От няколко часа работници на фирма „Микра” са там, за да положат асфалт върху тази част на улицата. Граждани, които от време на време, хвърлят по едно око на работата им, считат, че тя няма да бъде свършена качествено и прецизно.


„Работят урбулешки, ще положат асфалта направо върху калта. На няколко места по улицата липсва старата настилка и се вижда земята. Сигурно върху нея ще асфалтират”, възмущава се мъж, живеещ на ул. „Стефан Стамболов".  -Да не говорим, че по част от отсечката липсват бордюри, тук-там се виждат останки от тях. Би било добре да поставят нови, качествено изработени бордюри, но това едва ли ще стане”, допълни той.


Ударното предизборно асфалтиране на улици в Ботевград и селата Трудовец, Врачеш, Новачене, Липница и Елов дол ще струва на общината 263 000 лева. От тях 16 800 лева са предвидени за нова асфалтова настилка по ул. „Стефан Стамболов”.