Съветници от опозицията в Общинския съвет отново призоват кмета Георги Георгиев на публичен дебат. Те обясниха, че повод за дебата са многото поставени от тях въпроси, които не получават отговор от общинската администрация и лично от Георгиев.

„Нека той да излезе с нас или с избрано от нас лице, с мен лично и да дискутираме проблемите. Публично мога да твърдя, че нямам никакви притеснения да коментирам теми, свързани с моята дейност не в качеството ми на общински съветник. Също така нямам никакви притеснения да обсъждам дейността си в качеството ми на общински съветник. Но имам основание да считам, че г-н Георгиев има сериозни притеснения да обсъждаме публично и открито дейността му като кмет. Нееднократно съм го призовавал да спрем с диалога чрез медиите. Той срещу група общински съветници, които ни обвинява в какво ли не – в преследването на някакви лични интереси, лични казуси, с което много удобно си обяснява, както той се изразява, кампанията, която ние водим срещу него, и я свързва с предстоящите местни избори”, каза Иван Гавалюгов на брифинг за местните медии.

Общинският съветник отправи още един призив към градоначалника – да обяви публично имената на лицата, които, по думите му, оказват влияние върху работата на прокуратурата, разследваща дейността му като кмет на Ботевград.
 
„Г-н Георгиев, като така смело използва нашите имена, абсолютно неоснователно и без да подкрепя думите си с конкретни факти, бих казал, хвърляйки неистини и клевети по наш адрес, да бъде така добър и смел да спомене и имената на хората с икономическо и политическо влияние, които въздействат върху прокуратурата и с които той си обяснява последвалите действия по искане на предсрочното му отстраняване”, заяви още Гавалюгов.