Най-любимите телевизионни физиономии на българите са Николай Бареков, Ани Салич, Георги Коритаров, Слави Трифонов и Ники Кънчев, твърде изследване на "Сова Харис", проведено в началото на юни на територията на цялата страна.

Според цитираното от "Медиапул" проучване бТВ се гледа от 85.6% от българите, Нова телевизия - от 67.7%, Канал 1 - от 43.4%.

След трите национали телевизии се нареждат държащата правата за Европейското първенство "Диема плюс", "Планета", известна основно с чалга-клиповете и концертите си, ТВ7 и СКАТ.

В класацията за популярни лица липсват такива от БНТ. Известни имена като Меглена Чакръкчиева, Гала, Мартина Вачкова, Азис, Радина Червенова, Бойко Василев също се оказват недостатъчно обичани от българите.

На въпрос откъде най-често се информирате за новини у нас и от чужбина, 93.6% от анкетираните са посочили за техен източник е телевизията, 35.7% - вестниците, 22.1% - радиото, 13.1% - от близки и познати, 12.3% - интернет. Два процента пък изобщо не се интересуват от новини.