Обучение на учители от СОУ „Христо Ясенов“- Етрополе, осъществено със съдействието на „Елаците- Мед“ АД и „Геотехмин“OOД


В СОУ „Христо Ясенов“- Етрополе се проведе обучение на 19 учители на тема: Изграждане на базисни умения за работа с електронна среда за обучение MOODLE 2.0+“ на 01-02.07.2015 г., организирано от „Елаците- Мед“ АД и осъществено от  Център за образователни инициативи- София
Обучените по проекта са Петя Георгиева, Росица Кусева, Цветанка Николова, Венета Георгиева, Венцислав Вълов, Стефка Станеева, Ива Филипова, Людмила Пешева, Маргарита Хлебарова, Леонора Микова, Наталия Дочева, Даниела Костадинова, Венета Тодорова, Дияна Пенкова, Роза Вутова, Тинка Цолова, Емилия Цветкова, Йонка Томова и Росица Василева. Осигурени са и акаунти в електронната система на всички ученици от V до VII клас-286.
Учителите са силно мотивирани да започнат работа с новата електронна платформа в началото на учебната 2015-2016г.
Учебната платформа  http://u4ili6teto.bg  притежава висок потенциал за приложимост в образователната система чрез богатата си функционалност и възможност на потребителите да споделят и взаимодействат. Използването му в процесите на управление на съвременната училищна среда – реална и виртуална - се осъществява в следните основни направления:
- Персонализирана учебна среда и подход. Платформата може да подпомогне учителите в тяхната ежедневна работа и да ги подкрепи при развиването на индивидуалните умения на учениците си до техния максимален потенциал;
- По-ефективна дейност на методически обединения и разширяване професионалните връзки между учителите;
- Контрол над учебния процес.
Учителите, от една страна, могат да качват и да използват всякакъв тип ресурси, които да бъдат на едно място, в рамките на съответната платформа. От друга, могат да използват задания, тестове, речници и други инструменти, за да изпитват своите ученици и да им поставят оценки. Оценяването е значително по-бързо и лесно, което позволява на преподавателите да отделят повече лично внимание на учениците, и то без да трябва да полагат излишни усилия.
Системата позволява усъвършенстване на информационния мениджмънт чрез: установяване на постоянна обратна връзка с родителите, както и по-бързо придвижване на актуална информация по триъгълника "Учители-Ученици-Родители".Така също и създаване на организационни условия за по-широко въвеждане на иновации в училищната организация; разширяване на комуникацията с други училища и създаване на виртуални училищни мрежи.
Ръководството на училището предвижда да обучи още 20 учители и да се направят акаунти на учениците от VIII до XII клас. Системата е изключително полезна за изпитите в 7 и 12 клас.
Пожелаваме успех на учители и ученици в работата с новата електронна платформа.
Ръководството на СОУ „Христо Ясенов“- Етрополе изказва своята искрена благодарност към „Елаците Мед“ АД и “Геотехмин“ ООД за предоставената възможност и се надяваме за все така ползотворно сътрудничество и през новата учебна година. Специални благодарности на екипа на Център за образователни инициативи- София, който с изключителен професионализъм обучи учителите в тайните електронното обучение.
СОУ „Христо Ясенов“-Етрополе честити празника на миньора и пожелава здраве на всички, работещи в системата!
Текст и снимка: Росица Василева