Конференцията на Коалиция „Обединени за бъдещото на Ботевградска община”/ОББО/ за издигане кандидатурата на Георги Георгиев за четвърти мандат като кмет на Община Ботевград започна с изказване на Маргарита Кирова. Ето какво каза председателят на ботевградското ДИБО пред аудиторията в големия салон на читалище „Христо Ботев” тази вечер:

Отново заставаме пред избори и гледаме на изборите като едно отговорно събитие, като на една добра възможност да реализираме своите мечти за бъдещето развитие на Ботевград, на Ботевградска община, на селата на Ботевградска община, на младите хора, на средното поколение, на възрастните хора, които присъстват днес. Искам да Ви обявя, че с решение №1633 от 31 август Централната избирателна комисия одобри участието на политическа партия „Инициатива за Ботевградска община на предстоящите избори на 25 октомври за общински съветници и за кмет на Община Ботевград. Благодарение на всички Вас, които дадоха своя подпис, благодарение на Вашите приятели, на Вашите роднини, на Вашите близки, на десетките, на стотиците и на хилядите, които подкрепиха тази кауза, на тези, които се явихте днес да подкрепите една нова кауза – каузата на успеха, а именно – Обединени за бъдещото на Ботевградска община. Това е добрата кауза – каузата на обединението.
Искам да благодаря на гостите , искам да благодаря на онези политически  сили, партии, движения и коалиции, които застават зад Движението Инициатива за Ботевградска община в предстоящите избори. Искам да Ви уверя, че политическа партия  „Инициатива за Ботевградска община”, създадена през 2003 година с цел да издига свои кандидати да участват в местната власт, в местното самоуправление, изразява изключителното си задоволство от Вашата подкрепа, от това, че Вие непрекъснато сте били близо до инициативите на тази партия, която нито за миг не е прекъсвала своята дейност, независимо, че и други политически сили и национални партии са издигали и са подкрепяли кандидатурата за кмет. Движение Инициатива за Ботевградска община е стояла плътно и зад този кмет, и зад неговите проблеми. На Общо събрание в началото на тази година  нашето Движение издигна и подкрепи кандидатурата на Георги Георгиев за бъдещ кмет. Това ще стане и днес на това събрание, на което ще изградим тази нова коалиция – Обединени за бъдещето на Ботевградска община.

На конференцията стана ясно, че в  листата на ОББО ще бъдат включени директори на учебни заведения. Георги Георгиев изброи имената на Петя Кочкова, Даниела Николова, Даниела Колева. Водач на листата ще бъде Йорданка Лалчева. Сред кандидатите на ОББО за общински съветници са още Клара Нановска, Цонка Докова – директор на Дома за възрастни хора „Д-р Адриян Атанасов”, Тодорка Коцева – директор на Историческия музей в Ботевград, Петър Йорданов – собственик на ресторант „Роял”, управителката на „Черното лале” във Врачеш, на която не бе обявено името, д-р Иван Багелейски. 


Коалицията ще издигне кандидати за кметове на селата, където ще се провеждат избори. За Врачеш това е Марин Бончовски, за Новачене – Георги Мишев, за Скравена – Методи Драганов, за Литаково – Даниел Дилов, за Трудовец се очаква решението на Веселин Драганов дали да бъде издигнат от ОББО, или да се кандидатира от ПП ГЕРБ.
Коалицията застава зад сегашните кметски наместници на селата Краево, Рашково, Липница, Боженица. В Гурково ще заложи на нов кандидат за кмет, на когото бе споменато само първото име – Ангелина.