Община Ботевград изчака наближаването на местните избори, за да за удовлетвори належащата нужда на домакинствата в селата и града от съдове за смет. Раздаването на кофите тип „Мева” започна от най-голямото село – Врачеш. Врачежани отдавна надигат глас, че са им необходими съдове за смет, но едва сега бяха чути от местната управа. Съдовете  се транспортират до домакинствата с превозно средство на общината. Това съобщи жител на Врачеш, който също е получил нова кофа за отпадъци.


„Пред дома ми спря камион и ми стовариха варела. Попитах откъде са тези съдове, а един от мъжете ми отговори: „ От Георги Георгиев,  раздава ги предизборно. Дали това бе шега, или истина – не знам”, разказа мъжът.


Общо сто кофи за отпадъци са доставени на домакинства във Врачеш, научи наш репортер. В Новачене също раздават съдове за смет. Такива ще бъдат предоставени и на нуждаещите се домакинства в другите населени места на общината. 


Проблемът с недостига на съдове за смет в Община Ботевград бе дискутиран на заседанията на Общинския съвет през юни и юли месец тази година, когато се разглеждаха информациите за административното, териториалното и социално-икономическо развитие на селата. Тогава съветници от опозицията настояха да се заделят средства от такса смет за закупуване на нови съдове за смет за нуждаещите се домакинства.  През август общината обяви публична покана за доставка на 1000 съдове за смет тип „Мева” за Ботевград и селата. Прогнозната стойност на поръчката беше 50 000 лева.