Арнолд Шварценегер бе удостоен със "Златна икона" - най-голямото отличие на филмовия фестивал в Цюрих за своите четири десетилетия работа в шоубизнеса и политиката. 68-австриец, който изгря с титлата по културизъм "Мистър Вселена" през 1967 г., се завърна към киното след два мандата като губернатор на щата Калифорния.


В Цюрих екшън-звездата представи новия си филм "Маги", в който играе фермер, който трябва да се грижи за умиращата си дъщеря, пише "Ройтерс". Миналият месец телевизионният канал NBC съобщи, че Шварценегер ще замести Доналд Тръмп в хитовото предаване "Стажантът", докато мултимилиардерът води кампания за президентското място.


Ще направя още много, много филми, обяви актьорът, който трябва да се появи повторно и като Конан Варварина в продължение на успешния екшън от 80-те години. Но докато кариерата на Шварценегер отново е във възход, неговият "Терминатор" изглежда заминава завинаги в миналото.


След катастрофални отзиви и нисък боксофис за завръщането му в "Терминатор 5: Генисис" това лято, "Парамаунт" замразява за неопределено време продълженията на научнофантастичната сага, пише hotnews.bg.