Лили Иванова ще прибере рекорден хонорар за участие в новогодишната нощ. Звездата ще изнесе концерт на изискана галавечер в зала 3 на НДК.


Лили вече е потвърдила присъствие, след като е договорила да получи 100 000 лв. за изявата. В родния шоубизнес това е най-тлъстата сума, която изпълнител ще прибере за такова участие. Условието на легендата е половината сума да бъде преведена авансово до 1 декември, а останалите пари да й се дадат в деня на спектакъла, съобщава "Всеки ден".


Хонорарът на изпълнителката на „Детелини" не е изненадващ, тъй като в последно време тя искала по 50 бона, за да пее по сватби, коментират в средите. На футболиста Благой Георгиев пък му потърси 100 000 лв., за да се появи на менделсона с рускинята Есмер Омер. „Лили пак ще се нагуши. Знае как да си направи сметката", коментират в музикалните среди не без завист. Името й обаче е гаранция, че залата ще е пълна.


Почитатели на примата отсичат, че било съвсем нормално тя да поиска двойно повече, когато става въпрос за изява на 31 декември. Новогодишното мероприятие не се организира от самото НДК, а от не особено известна фирма - „Пърпъл пойнт". Зала 3 ще бъде преобразена с кръгли маси, а удоволствието да присъствате на галавечерта става срещу куверт на стойност 420 лв. Точно толкова на брой - 420, ще са и местата за специалното събитие, на което ще се сервира 5-степенно гурме меню, както и ще се разлива отлежало уиски. Подобно официално мероприятие се провежда за първи път у нас. Поканени са банкери, солидни бизнесмени, съдии, политици.


В същото време из фоайетата на НДК глас ще извиват Васил Найденов и Георги Христов. Феновете, които искат да слушат само тях, ще се бръкнат по 150 лв., каквато е цената на нормалния куверт. Но той няма да осигурява достъп до галавечерята с Лили. Актьорът Стефан Рядков също е нает да весели купонджиите в новогодишната нощ.