Реформаторският блок ще бъде алтернативата на дългогодишното безпринципно управление в Ботевград. Основната ни цел ще бъде прекратяването на порочните практики при вземане на решения в Общинския съвет и подобряване на бизнес климата в общината.


Това заяви при представянето на кандидатите за кметове и общински съветници на Реформаторския блок в Ботевград Велислава Костова, водач на листата на РБ в общината.


Костова определи като приоритет  въвеждането на прозрачност при провеждането на обществени поръчки и изкореняване на трайната за Ботевград практика за манипулиране на процедурите при провеждането им.


Кандидатът за кмет на реформаторите в общината Яница Иванова заяви, че това са изборите, на който РБ трябва да докаже позициите си. Според думите й това е битка за община Ботевград, за бъдещото развитие на града. Присъствието на д-р Геров, първият демократично избран кмет на Ботевград,  в листата на Блока ни дава увереност, че демокрацията има почва в нашата община, добави тя.


Необходима е промяна в управлението на Ботевград. Общинският съвет и кметът трябва да работят за защита на интересите на гражданите, не за лични облаги. Промяната на този модел, настанен в Ботевград, е задача на бъдещите съветници и кметове от РБ в общината, заяви Димитър Делчев, народен представител, избран от Софийска област, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок.


Иска се смелост да се изправиш срещу статуквото, затова поздравявам отбора на РБ в Ботевград, който го направи. Симбиозата между младост и опит в листата за общински съветници на Блока ще направи възможна промяната в Ботевград, добави още депутатът.