Вижте мобилна версия на Botevgrad.COM
Информация за потребителя - goshko66
Потребителско име:goshko66
Име:Господин Гено Димитров
Статус:потребител / активен
Възраст:74 години
Регистриран на:15.09.15, 17:00 (преди 9 години)
Брой коментари в Новини:158
Последна промяна:15.09.15, 17:03 (преди 9 години)


Последните коментари в новини:


Започнахте ли да разбирате каква е разликата между шила срещу стария кмет, които на всяка цена искаха да хванат кокала, и управленци на 30-хилядна община – работа, за която сте съвършенно неподготвени? И друго: не наричайте хората от общината,които не са съгласни с вашата политика, малоумници (знаете за кой от вашите асове става въпрос), защото поне от действията ви вече 5,5 месеца досега се оказа,че и вие не блестите с особен ум. Трето: Не свиквайте по всеки въпрос, включително и маловажен, заседание на ОбС. И там се оляхте: съветниците от вашата листа след #4 се оказаха от типа „пълнеж”. Така се получава, когато действате на принципа: до този номер хора що годе нормални и способни да работят, сетне – каквото падне.

Г-н кмете, вие сигурен ли сте, че онези,които онзи ден се боричкаха близо до моста на Стара река, не са IT специалисти? Защото като ги гледах на снимките и по местната TV вчера ,много ми мязаха на такива – млади, с буйна кръв, плачещи за изява! Пък и като излязох вчера в центъра на града слушах двама възрастни мъже да обсъждат онзиденшния случай. Та единият питаше другия какви бяха тези младежи, които се бореха за кръста. „Как какви”, отговори му другият, „компютърни специалисти, от Севера”. „Не виждаш ли, че Гавалюгов, Б.Борисов и Тишко Найденов с интерес ги гледаха”. Вашето мнение, г-н кмете и Тишко?

goshko66, 21.12.2015, 07:55:44 (преди 8 години)
Ботевград / Водопроводна авария на ул. "Дондуков"
До к.6,8: Бре човек, какво си закъсал така за компютърни специалисти? Ами обади се на проф.Боровска от ФКСУ, там бившата Изчислителна техника се раздели на три специалности преди десетина години ; има обучение на студенти за хардуер и софтуер (едната от специалностите е ИТ, за която така драпат ,че са нейни възпитаници сегашните началници на Б-д и общината, но търсените специалности са тези на катедрите Компютърни системи и Програмиране и компютърни технологии). Има и бакалавърска програма ”Математика и компютърни науки” с обучение на английски език, която покрива специалността Информатика на Математическия факултет към СУ. Да не говорим, че няма и за 10 г. броят на студентите, занимаващи се с КСТ , нарасна от 170 към 2003/4г. , след 2 години на 200 човека, сега на 1200 студенти във ФКСУ, което направо не ми се вярва! Факултети, произвеждащи компютърни специалисти, има във все още сериозните ТУ - ТУ-Варна (много добри преподаватели) и Габрово , „леки ментетата” на РУ „А.Кънчев” и „менте на ментетата” – ЮЗУ. А за заплатите – малко си се изсилил. В САЩ наши много добри специалисти със стаж само в САЩ над 10-12 г. получават по 7-8 хил. $, в Германия – по 4-5 хил. €, рядко по 6 хил. €. Като толкова си закъсал, повтарям отново - обърни се към проф.Боровска, тя доскоро преподаваше като гост преподавател в ПИМЕ, сегашният КЕЕ. Тя ще ти намери много добри специалисти, само че от теб стартова заплата 3-4 хил. €. И, разбира се, няма да бъдат ментета като някои наши управници, които претендират,че са цветът на ИТ. Ако това беше истина, те първо нямаше да бъдат в Б-д, та дори не и в РБ.

goshko66, 20.12.2015, 13:54:25 (преди 8 години)
Ботевград / Водопроводна авария на ул. "Дондуков"
До шефа на ВиК: Цветозаре, ти нали си IT специалист (то затова Ванчо и Тунчо – Тихомир Н.- те поставиха начело на ВиК)? Като такъв за откриване и отстраняване на повредите по тръбите защо не използваш компютърните продукти за откриване и регенериране (възстановяване) на лоши (bad) сектори. Откриваш повредените или склонните към повреда участъци от тръбите. Например с HDD Regenerator – най-добре v.1.42 или SpinRite 6. Като начало може да използваш и HD Tune , а вместо двата посочени програмни продукти – Victoria. Ти би трябвало да знаеш, че след възстановяването на бед-секторите веднага трябва да прехвърлиш възстановената информация на флаш памет, защото това „възстановяване” обикновено почти веднага хвръква по дяволите. Така е и с „възстановените” тръби : на една място отстраняваш повредата, ама до него или близо до старото място на повредата цъфва нова повреда. Така че вместо да преливаш от пусто в празно, направо отрежи поне 2-3 м. от тръбата. Ама тя е изгнила бре, чедо, и заварката след няма и 2 седмици – 1 месец отново ще корозира и протече... И друг път не смесвайте компютри с "Вода и Канализация". Вече се убеди,че има "малка" разлика...

„По време на заседанията на ОбС няма да има квестори, които да извеждат от залата „непослушните” общински съветници, както се процедираше в предишния местен парламент.” Не съм никак сигурен, че „12-те от РМС”, за които месеците до февруари-март са такива на „бой последен” за сриване на новото управление на града, ще си стоят мирни и тихи и ще слушкат и изпълняват,без да правят обструкции и спънки на кмета и мнозинството на ОбС. Дано да се лъжа. Първите стъпки на новото ръководство не могат да се приемат за добре обмислени и прецизни и ако се продължава така определено и изпълнителната власт, и ОбС на града ще берат ядове. Започна се с „луди-млади”, но някак бързо се премина към „млади-зелени”… Визирам назначение на зам.кметове, определяне състава на комисиите към ОбС и гласуването им анблок, назначаването на ръководители на общински фирми, проведеният конкурс за снабдител с горива на общината и депото за отпадъци. Замълча се и за прословутата грешка от порядъка на 7 млн. лв при отчета на годишния бюджет за 2014 г.

« предишна123456следваща »