На днешния брифинг с медиите кметът Иван Гавалюгов напомни още веднъж, че изтича срокът за доброволно премахване на незаконните постройки в междублоковите пространства в ж. к. „Васил Левски“ – /старата част/, тъй като в процес на реализация е проект за благоустрояване на квартала.  


„В момента имаме 8 заявки от жители на квартала за поставяне на постройки на допълващо застрояване, представляващи клетки за съхранение на дърва. В тази връзка Общинският съвет гласува вчера необходимите средства за изработка и монтаж на така наречените „дърварници“. Крайният срок за доброволното премахване на незаконните постройки е 30 април. Тази дата бе определена с оглед вече да е преминал активният отоплителен сезон. Категоричен съм, че това е последният срок и последният апел към хората, построили тези незаконни навеси, да ги премахнат доброволно“ – заяви кметът Гавалюгов. По негови думи те не са повече от 15 на брой.


„Окончателното премахване на тези пристройки, дърварници или навеси, ще съвпадне със завършването на един важен етап от благоустрояването на квартала, това е парковата зона, която се намира в източната част, зад блокове 28 и 29“ – допълни кметът на общината.


На вчерашната редовна сесия на ОбС бе приета докладна записка, внесена от общинското ръководство, за отпускане на финансови средства в размер на 20 000 лева, необходими за изработка, доставка и монтаж на клетки за съхранение на дърва в ж. к. „Васил Левски“ - Ботевград. От присъстващите в залата 23-ма общински съветници, 22-ма гласуваха "за“, а „въздържал се“ бе само един - Г. Георгиев.