Управителят на Езиковия център „Марконис”  Николай Николов представи „Методът T.I.M.E.” на международна научна конференция в Московския университет, състояла се на 1 и 2 октомври. Той бе един от презентаторите в престижния  форум, организиран от  Лингвистичната асоциация на преподавателите по английски език в Московския държавен университет на тема  "Изследвания и практики в мултидисциплинарния дискурс" .
Методът T.I.M.E. съчетава иновативни практики за повишаване на интерактивните говорни умения на изучаващите английски език като чужд чрез употреба на професионални театрални техники.
Презентацията на Николай Николов бе под формата а  workshop, в който участваха студенти от филологическия и икономическия факултет. Московският държавен университет е най-голямото и най-престижно висше училище в Русия.
Научните конференции LATEUM се провеждат на  всеки две години, а тазгодишното издание бе 12-то поред. „Респектиран съм от сериозността и задълбочеността на научната конференция в Москва. Впечатлен съм и от специалното отношение на организаторите към мен” – заяви при завръщането си Николай Николов. В съпътстващата програма е било включено посещение в Московския художествен академичен театър, основан от Константин Станиславски през 1898 год., както и дома-музей на бащата на съвременното театрално изкуство. Това е бил жесътът на организаторите към младия ботевградчанин, тъй като в неговия метод на преподаване се използват професионални театрални техники от метода на Станиславски.