„Пожарна безопасност и защита на населението преди, по време и след приключването на изборите за кметове, общински съветници и национален референдум”


       
На 25 октомври след обявяване на приключването на изборния ден от председателя на Общинската избирателна комисия се спира  дейността на служителите от “Пожарна безопасност и защита на населението” в Община Етрополе по осигуряването на пожарната безопасност на избирателните секции по време на провеждане на изборите за кметове, общински съветници и национален референдум на 25.10.2015 година.
От страна на служителите са извършени тематични проверки на обществените помещения, където гражданите ще подават своя вот. На председателите на секционните избирателни комисии и ръководителите на обекти, където ще се провеждат избори ще бъдат връчени съответните разпоредителни документи и уведомителни писма в деня на провеждане на противопожарен инструктаж на всичките членове на избирателни комисии.
На основата на тези документи е създадена необходимата организация за осигуряване на пожарната безопасност – избирателните секции са обезопасени с необходимите уреди и съоръжения за първоначално пожарогасене. Достъпът на външните лица е осигурен само на местата за гласуване и е ограничен в останалата част от сградите. В избирателните секции са осигурени стандартни осветителни средства в случаи на прекъсване на електрическото захранване поради авария. Осигурено е спазването на заповедите във връзка с разрешените и забранени места за тютюнопушене.
Всички избирателни секции в Община Етрополе са снабдени с надеждни телефонни връзки.
Уважаеми граждани, спазвайте изискванията на правилата и нормите за пожарна безопасност!
При забелязване на нарушения във връзка с пожарната безопасност и възникване на произшествия, моля незабавно уведомявайте дежурните служители на Районна служба за „Пожарна безопасност и защита на населението” - Етрополе на телефон 0720/6-22-22 или националния телефон за спешни обаждания 112.