В община Ботевград и още седем български общини започна информационно-образователна кампания за разделно събиране и рециклиране на картонени опаковки от течности. Материалите, от които те са направени – картон, пластмаса и алуминий, подлежат 100% на рециклиране и могат да се използват многократно. Ползите за обществото и околната среда от незамърсяването на природата и спестяването на  ресурси са многобройни и засягат всеки един от нас.


ЕКОЛАБИРИНТ е забавно образователно преживяване за малки и големи. Всеки, който иска да влезе в лабиринта, трябва да донесе поне една празна кутия от сок или мляко, а за да намери изхода му – да отговори на 11 въпроса, свързани с опазването на природата и ползите от рециклирането. Всички участници ще получат награди и подаръци. Съпътстващите презентации и работилници допълнително обогатяват познанията на децата за опазването на околната среда и дават практически съвети за отговорно отношение към нея в ежедневието ни, съобщават от ЕКОПАК.


Събитието ще се състои на 18 октомври /неделя/ от 11 часа в парка на Ботевград.


Кампанията се организира от ЕКОПАК България, най-голямата в България организация за оползотворяване на опаковки и Тетра Пак, най-големия в света производител на картонени опаковки за течности, с подкрепата на община Ботевград и натурални сокове Флорина.