на младежите, извършили ремонта на дупките в участъка на Асфалтна база Етрополе


Заявяваме категоричното си решение да бъдем адекватни днес и в бъдеще на проблемите на гражданите, да продължим да отстояваме гражданската си позиция и да се възползваме винаги от правата, дадени ни от Конституцията на Република България.
Водени от тези наши убеждения и отворени за исканията на гражданите на Етрополе, на 13 октомври извършихме добро дело.
Обезопасявайки участъка около Асфалтна база, за да няма произшествия и неприятни инциденти, със собствени средства и сили се заехме да асфалтираме застрашаващите живота ни дупки.
Получихме стотици обаждания от хора, които ни благодариха и ни подкрепяха в гражданската ни позиция. На фона на тези добри отзиви се намери един, който написа жалба до ОИК и Районна прокуратура, че възпрепятстваме движението и правим нещо без разрешение. Жалбата на Христо Мавродиев Нешев, на 27 г. от Етрополе, дирижирана от някой друг, ни кара да си зададем един единствен въпрос: на думи ли са само нечии обещания? Отговорът е ясен.
Въпросът ще зададем към всички, които пострадаха от неизвършените навреме ремонти по пътищата, към тези, които сменяха гуми, джанти и се страхуваха за живота и здравето си :
ТРЯБВАШЕ ЛИ ДА ИЗВЪРШИМ ТОЗИ РЕМОНТ?
Ние смятаме, че беше не наложително, а даже закъсняла нашата реакция, защото:
- Делото е добро!
- Институциите трябва да бъдат сезирани, включително и с граждански инициативи, когато не са си свършили работата!
Няма по-категорична позиция срещу бездействието от самото действие.
Ние го показахме!