Изберете номер 4 в бюлетината. Гарантираме ви точно тях!


Г-н Марков, Вашата кандидатура за кмет на Ботевград е издигната от коалиция „Радетели за Ботевградска община”. Бихте ли пояснили кои са партиите, които са обединени в нея?


Това е една широка коалиция, която обединява разноцветни партии. Но всички те заедно в името на възраждането на община Ботевград. Неслучайно избрахме името на коалицията да бъде „Радетели за Ботевградска община”. Тук сме се събрали хора, които имаме различни партийни убеждения, но преди всичко хора, които милеят за родния край. Нас ни събра желанието да реализираме нов модел на управление в община Ботевград. Стига на политическите модели и личните амбиции! Време е за истинска промяна – хората в управлението! Сред нас са Партия на българските жени, България без цензура, Обединена социалдемокрация, партията, която основаха наследниците на Тодор Живков - Напред България, НДСВ, Движение за права и свободи, Нова зора  и мн. др. 

Какво е мотото на кампанията Ви?


Кратко, ясно и съдържателно: Ботевград-стабилна община с възродена икономика. Това искат хората. Това ги засяга най-пряко. И определя качеството им на живот.

Как ще превърнете Ботевград и селата в едно по-добро място за живеене?


Първото, което трябва да направим: Оставяме назад партийните различия и тръгваме като едно цяло, за да реализираме своята платформа в името на едно ново бъдеще. Обърнати сме изцяло към хората и техните проблеми. Ние предлагаме нов маниер на управление-в пряк диалог с хората, откритост при обсъждането и вземането на решения, честност и лоялонст. Имаме стройна програма за управление – с конкретни идеи и конкретни срокове, а не пожелателна. В същото време я оставяме отворена за нови предложения. Основната ни задача е да работим така, че да върнем икономическата мощ на Ботевград от 80-те години. Знаете какви предприятия имаше тук, колко много хора работеха, какви добри пари получаваха и как спокойно живееха. От позицията на новото време и новите възможности за европейско финансиране ние можем не само да възродим икономиката, каквато е била преди, но и да постигнем много повече. Имаме всички дадености за това. Включително и високо квалифицирани специалисти, интелигентни млади хора, които искаме да задържим тук.

Възрастните хора имат едно основно притеснение-ще продължат ли да пътуват безплатно при едно ново управление?


Разбира се! Абсолютно сигурно е. И няма как да не е, след като за това се дава държавна субсидия. Категорично заявявам: пенсионерите ще пътуват напълно безплатно и неограничен брой пъти.

В тази връзка никой досега –общинско ръководство, общински съветници, не помислиха за учениците-е ли възможно те също да пътуват безплатно-учениците от селата до Ботевград и обратно, както и тези от града до Правец, ако учат там?

Ние не само сме помислили за това, а сме го заложили в нашата програма. Не само възрастните хора, а и учениците ще могат да ползват безплатен превоз. Нашата коалиция определено мисли „социално” и търсим всякакви начини да облекчим финансово хората. Предвиждаме също така специални облекчения за младите семейства. При определени условия те ще могат да кандидатстват дори за настаняване в еднофамилни къщи, които ще бъдат построени специално за тази цел. Имаме пакет от мерки за повишаване на раждаемостта. Финансови облекчения за родителите при таксите за ясли и градини и т.н. Ще раздаваме ежегодишно стипендии на даровити деца. Въобще мислили сме доста в тази посока.

Как ще убедите хората да гласуват за Вас и за „Коалиция „Радетели за Ботевградска община”?

Много точно го казахте. Аз не искам подкрепа само за себе си, а и за Коалицията „Радетели за Ботевградска община”. Защото сам човек, който и какъвто и да е той, нищо не може да направи. Трябва екип. А ние го имаме. Готови сме с хора професионалсти. Водили сме предварителни разговори с експерти в различни области. Програмата ни не е само на лист хартия, а е подплатена с личности с позиции в различни области. На хората им омръзна от празни обещания. Умориха се от това да бъдат лъгани, употребявани. Ние искаме тяхното доверие, а в замяна им гарантираме лоялоност, открито управление и активен диалог с тях. Искаме да се чува гласът на обикновените хора – свободно, без страх кой какво ще каже. Истинските приятели винаги са откровени. Само човек, който държи на теб би си позволил да ти каже право в очите къде грешиш и какво трябва да промениш.

Какви са очакванията Ви. Ще има ли балотаж на изборите в Ботевград?

Моите лични впечатления са, че при всички местни избори има момент на изненада. Настроен съм позитивно и смятам, че жителите на община Ботевград ще имат най-доброто за следващия период на управление. Всичко е в техните ръце-тоест в бюлетината пред тях. Аз им предлагам да заложат на сигурно, маркирайки числото 4! Толкова са и посоките в света. А това означава промяна и нови възможности. Кръстът също има 4 върха. А той е знакът на вярата, любовта и надеждата. Надежда за промяна. Защото ако няма промяна, няма и развитие.



Коалиция „Радетели за Ботевградска община”


• Стабилна община
• Открито и прозрачно управление
• Законност и ред
• Благоустроен и подреден град
• Чисти и приятни за живеене села
• Достъпно и качествено здравеопазване
• Достоен живот за възрастните
• Социална защита за хората в неравностойно положение
• Щастливо детство за нашите деца
• Модерно и качествено образование
• Развитие на масовия спорт и спорта в училищата
• Съхраняване на традициите, насърчаване на самодейността
• Развитие на туризма
• Насърчаване на бизнеса и инвестициите
• Разкриване на нови работни места;
• Реализиране на европейски проекти с доказана обществена полза


 


Купуването и продаването на гласове е престъпление