Уважаеми съграждани! Скъпи приятели!


На 25 октомври приключи първият етап от кампанията за избор на местни органи на управление.
Благодарим за доверието, което ни оказахте в тази кампания! С Вашата подкрепа позициите на корпоративния вот в нашия град претърпяха крах!
Ние, жителите на Етрополе, въпреки трудностите от организацията на изборния ден, бяхме изключително активни в гражданската си позиция. Повече от 7000 етрополци излязоха, връщаха се, чакаха на дълги опашки, отново и отново правиха опити да гласуват – всичко това, за да изразят правото си на глас.
От изключително значение в този ден беше желанието на хората да поставят на предни позиции собственото си мнение, достойнството, честта и да се разграничат от агресията и икономическите интереси. Бяхме мотивирани в името на една кауза.
Срещахме обаче нови и непознати лица по улиците, изминали пътя от Ботевград, Тетевен, София до нашия град, за да изпълнят поетото си обещание и подкрепят определена група, чиято цел е да завземат града ни завинаги. Регистрирани лица по настоящ адрес в града ни пристигнаха в Етрополе за един час, за да гласуват за нашия живот – не за техния, за да затруднят нашите секционни комисии – не техните, нашите избиратели – не техните.
Благодарим на всички, които звъняха и съобщаваха през целия ден за редица нередности, предизвикали възмущението ни, за опорочаване на идеята на тайния вот, за бусове и автомобили, които возят хора пред секциите или ги чакат след това, за да се „отблагодарят”!
Благодарим за това, че станахте съпричастни в нашата борба за честни избори!
Ние не стояхме безучастни, а предизвиквахме реакциите на институциите.
Резултатите от общата ни цел са налице: балотаж за кмет на Етрополе и 6 съветници от БСП в Общинския съвет срещу опозиция, която няма мнозинството да решава сама проблемите на общината.
Това е посоката, която ще ни върне в обичания от всички ни град Етрополе, за да спрем да се страхуваме за своята безопасност, за да върнем усмивките по лицата си!
Екипът на БСП Ви благодари за смелостта, за решителността, за постоянството и търпението!
Взехме си поуки от срещите, които проведохме по квартали и предприятия, направихме си изводи и разбрахме, че в Етрополе са останали много хора, които вярват и очакват промяна за своите деца и внуци, очакват честни конкурси и много работа в името на добрите резултати, очакват хората в администрацията да бъдат истински стопани на нашата община и заразяват другите с примера си.
Тази седмица ни предстои да довършим започнатото, да продължим разговорите за нашите слабости и грешки, за нашите намерения и цели, за пътищата, по които ще вървим, за да успеем заедно!
Ще бъдем отново сред вас, за да ви стиснем ръката в знак на благодарност!
Ще потърсим вашата подкрепа в предстоящия втори тур за кмет на община Етрополе на 1 ноември.
Дата – символ, която напомня, че е настъпило времето да се обърнем към изконните български ценности! Да върнем хората в управлението! Да достигнем онова ниво, което ще даде възможност за качествено самоуправление!
Заедно можем! Успех на българските идеали, на потребността да бъдем свободни!



С уважение,
инж. Владимир Александров
и екипът на БСП – Етрополе