Наистина ние снехме доверието от досегашния кмет и не бихме могли да го подкрепим. Това каза депутатът от ГЕРБ Красимир Велчев по повод балотажа в Ботевград, където в неделя един срещу друг излизат досегашният скандален кмет Георги Георгиев и кандидатът на ГДБОП Иван Гавалюгов, предаде репортер на БГНЕС.


„Дали ще призовем нашите симпатизанти, избиратели да подкрепят десните партии ще реши Изпълнителната комисия. Възможно е всеки сам да реши по съвест“, каза Велчев. Не мисля, че ГЕРБ може да го подкрепи, добави той, имайки предвид Георгиев.


На втори тур на местните избори в Ботевград кандидатът на Гражданското движение за ботевградски обществен просперитет /ГДБОП/ Иван Гавалюгов ще се изправи срещу разследвания от прокуратурата градоначалник Георги Георгиев. Местната коалиция ГДБОП, на Единна Народна Партия (Мария Капон) и Българска Нова Демокрация (Борислав Великов), с кандидат Иван Гавалюгов отива на балотаж срещу скандалния феодал кмет на Ботевград Георги Георгиев.


Срещу последния през лятото на тази година започна проверка на Окръжна прокуратура - София за длъжностни престъпления, свързани с провеждане на обществени поръчки и сключени договори за наем. Въпреки редиците нередности, Георгиев не успя без балотаж и събра на първи тур 40.14%, а конкурентът му - Иван Гавалюгов, подкрепен от движение с абревиатурата "ГДБОП" - 26,45 на сто. ГЕРБ и БСП са с по-слаби резултати. Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Ботевград Цанко Цанов има 19,12 на сто, а на БСП – 6.73%.


снимка:БГНЕС