На 05.11.2015г. в ЦДГ „Слънчице“- гр. Етрополе се проведе празнична програма за посрещане на най-малките деца в градината от каките и батковците от подготвителната група. Гости на тържеството бяха всички деца от градината, учителките и ученици от 10 б клас от СОУ „Христо Ясенов“-Етрополе.
Директорката на детската градина Павлина Златарева посрещна с питка и мед през входната врата на градината малките деца, които водени от големите за ръка преминаха под цветен венец, символ на здраве и успех. Вътре ги очакваше приятна изненада - празнична програма от подготвителната група. Учителките на подготвителната група са Красимира Кънчева и Даниела Петкова.
След стихчетата, песните и танц, изпълнени от четвърта група, директорката пожела успех на най-малките деца и поздрави подговителната група за чудесната програма. Тя се обърна към децата с думите:  „Както пчелите неуморно събират мед, така и вие като тях ще събирате ум и разум.“ Малките получиха и по един подарък - лодка, изработена от каките и батковците, с пожелание за попътен вятър.
И както е вкусна питката, създадена от грижовните ръце на българката, така да са сладки и вашите детски дни в детската градина.Тя даде думата на представител на Ученическия съвет на СОУ „Христо Ясенов“ - Поля Маринова, която пожела както по-големите деца преведоха символично малките през вратата на детската градина, така през есента на 2016 г. бъдещите първолаци да преминат заедно с дванадесетокласниците през книгата на знанието, която е традиционна за откриването на новата учебна година.
Пожелаваме успех на всички деца от ЦДГ „Слънчице“- гр. Етрополе!
Текст и снимки: Росица Василева