На 26 и 27.11.2015 г. в ЦДГ „Слънчице“- гр. Етрополе се проведоха тържества по слуачай Деня на християнското семейство.
На 21 ноември православната църква отбелязва празника Въведение Богородично. Домът е свещено място, в което децата научават най-ценните житейски уроци, както и усвояват важни знания за света. Семейството и семейната среда са предпоставка за развитие на заложбите на децата, за учене да общуваш, да цениш християнските добродетели, да бъдат достойни .
На 26.11. децата от градината представиха обща програма със стихчета, песни и танци пред всички деца и учители.
На 27.11 децата от подготвителната група с учителки Даниела Петкова и Красимира Кънчева представиха тържество пред родители, баби и дядовци, каки и батковци.
Децата влязоха с фенерчета със запалена светлина, които символизират домащния уют и хармония. На масата имаше питка, икона и лакомства. Всички гости бяха поздравени със стихчета, изпети бяха 4 песни  и показани 2 танца. В тях се говореше за вълшебните думи, доброто, молитвата, добродетелите, семейните ценности. 
Павлина Златарева - директор на ЦДГ „Слънчице“- гр. Етрополе пожела на всички деца и на колектива си да са живи и здрави и да имат хармония в сърцата и в семействата. Семейството е призвано да обгради децата с любов, разбиране и търпение, да възпита у тях християнските добродетели. А децата са нашето богатство.
Текст и снимки: Росица Василева