Днес футболният отбор на Балкан отстъпи като домакин на Септември София с 2-3 в мач от междуобластния кръг на турнира за Купата на Аматьорската футболна лига. Макар че само 23 минути го деляха от елиминирането на трети отбор от по-високата Югозападна В група. Защото в 67-та минута домакините поведоха с 2-1 след чудесна атака.


Преди това гостите - шести в Югозападната В група, първи откриха резултата още в 10-та минута чрез Кристиян Петров след неуспешен опит за засада от отбраната на Балкан. Домакините обаче не се стренаха и започаха методично да търсят път към гола чрез бързи контраатаки. И шансът им се появи в 35-та минута, когато капитанът Борис Райчев засече топката с глава след изпълнение на пряк свободен удар за 1-1.


След като зелените поведоха в средата на второто полувреме, гостите започнаха настойчиви атаки към вратата на Балкан. Възпозвайки се от умората на домакините, те успяха да изравнят чрез Воденичаров в 73-та минута, а 7 минути по-късно отново той вкара и победния гол за Септември.


Така Балкан 1929 преустанови участието си в турнира за Купата на АФЛ. Но представянето му е повече от успешно. Защото само два месеца, след като бе сформиран, отборът победи в предварителната група, след това стана областен първенец, отстранявайки втория в Югозападната В група Сливнишки герой, а седмица по-късно елиинира и първенеца на Област Пазарджик - Чепинец Велинград.