Оформя се сериозен дефицит в бюджета на мъжкия баскетболен отбор на Балкан за настоящия сезон 2015/2016 г. Той е в резултат най-вече на обещанията от страна на старото ръководство на община Ботевград. Липсващите средства могат да доведат до отваряне на договорите на играчите с клуба, което би означавало, че те могат да напуснат при добра оферта от друг отбор.


Именно този проблем бе една от основните теми на проведената в сряда среща между новото ръководство на общината в лицето на кмета Иван Гавалюгов с част от ръководството на БК Балкан. На нея присъстваха изпълнителният директор Цветан Луканов, старши треньорът Влада Вукойчич, мениджърът и помощник-треньор на тима Любомир Лилов, капитанът Мартин Маринов и кинезитерапевтът Иван Касапов.


След продължилите близо час и половина разговори в кметския кабинет  стана ясно, че новото ръководство на общината ще покрие част от очертаващия се дефицит в бюджета на отбора, като дори се ангажира с конкретни суми. Тази готовност за съдействие от страна на общината бе оценена  от изпълнителния директор на БК Балкан Цветан Луканов. Той обобщи разговора, като каза, че до две седмици ще са налице конкретни виждания в посока дофинансирането на бюджета на мъжкия тим. В тази връзка ще бъде проведен и разговор с играчите на отбора, защото средствата, с които ще помогне общината, както и тези, които ще бъдат осигурени от основния спонсор "Лекс Груп", няма да бъдат достатъчни за цялостно обезпечаване на предварително заложения бюджет на мъжкия тим.


Мненията на кмета на община Ботевград Иван Гавалюгов и на изпълнителния директор на БК Балкан Цветан Луканов поместваме отделно.