Играчи, треньори и деятели от ФК Балкан 1929, както и фенове и приятели на възстановения след четиригодишна принудителна пауза мъжки тим, спретнаха купон по случай завършването на първия полусезон. Отборът е и есенен първенец в Източната А ОФГ след изиграните девет кръга.


"Поводът за нашето скромно тържество е не само завършването на полусезона и първото място. Основната причина е, че вече отново има мъжки футбол в Ботевград", каза президентът на клуба и треньор на отбора Иван Редовски. Той благодари на всички играчи за мотивацията и доброто представяне, както и на всички хора и фирми, благодарение на които всичко това стана факт.


Играчите останаха изключително приятно изненадани от наградите, които получиха. Сред традиционните отличия за най-добри футболисти по постове имаше и такива с шеговит подтекст. Така например наградата за най-много пропуски пред вратата на съперника получи Мариян Маринов. Той отвърна също в закачлив тон, че ще се постарае за втория полусезон отново да заслужи отличието. За най-груб играч пък бе обявен Васил Григоров, който демонстрира завидни умения от бойните изкуства по време на гостуването на най-големия съперник на Балкан в групата ОФК Елин Пелин. Приза "Лице на заем" получи Андрей Андреев, който по време на полусезона игра под името Харалампиев. А заради честите си контузии Гриша Стойчовски взе приза Турист на полусезона.


За Номер 1 при вратарите бяха обявени и двамата, пазили вратата на тима през полусезона - Виктор Вълчев и Ивайло Иванов. Най-железният защитник бе Цветослав Ботев. Приза за повторен дебют след близо двайсетгодишна пауза получи Иван Драганов. За най-сърцат футболист бе обявен енергичният защитник Ивелин Данчев, той получи и приза за най-перспекстивен млад футболист. Безспорно най-добрият полузащитник на тима през сезона бе Здравко Атанасов. Безспорен е и фактът, че най-бързият футболист в тима е Боян Макавеев. За най-постоянен играч във всички срещи бе оценен Николай Христофоров. Авторът на най-красивия гол през полусезона е Любомир Кирилов.


Най-добър нападател без съмнение е 18-годишният Ивайло Златев. Той е и голмайстор на тима с 11 гола в първенството и 4 попадения в турнира за Купата на АФЛ. А за най-добър футболист единодушно бе обявен капитанът Борис Райчев, който пропусна само една среща заради претърпяна нетрудова злополука.


Наградата за цялостен принос получи Мартин Кушев. Футболистът със завидна кариера в България и Европа, стигнал и до националния отбор на България, помогна много на Балкан 1929 не само с безспорните си футболни умения.


Наградите на отличените бяха връчени от Иван Редовски, от членовете на управителния съвет на клуба Васил Паланковски и Георги Минев, както и от Огнян Ръждавички, председател на Българския железничарски спортен съвет и член на европейското ръководство на УСИК. Тържеството бе в ресторант "Роял", чийто собственици Петко и Пешо помогнаха много отборът да го има. Те получиха топка с автографите на всички от отбора.