Днес футболният тим на Балкан  направи първата си тренировка за новата 2021 година. Преди нея по традиция бе отслужен водосвет за здраве, бе лиснато и менче с вода с пожелание за успешен пролетен полусезон на отбора.


Треньорът Иван Редовски, който е и президент на ФК Балкан 1929, каза, че подготовката ще бъде изцяло в домашни условия. В предстоящия малко повече от месец до началото на пролетния дял от шампионата на Югозападната трета лига са предвидени десет контролни срещи. Първата от тях е още в сряда в София с юношите до 19 години на Витоша Бистрица. А втората е в петък, отново в столицата, с юношите на Локомотив София.


През пролетния полусезон в отбора няма да бъдат четирима футболисти, които играха  малко или повече за Балкан през есента. За двама от тях вече съобщихме - това са централният нападател Петко Петков, който най-вероятно ще премине в лидера на Северозападната трета лига Левски Лом, и Георги Кременлиев. Освен тях двамата напускат още Михаил Георгиев - Марадоната, и Йоан Маринов, който през пролетта ще играе в Спартак Варна.


Засега единственото сигурно попълнение в Балкан е офанзивният халф Павел Петков, идващ от Локомотив София. В близките дни се очаква към отбора да се присъедини и  опитен футболист, играл досега в първия ешелон на българския футбол. Привлечени са на проби и трима млади играчи.