Два акробатични вида от клуба по спортна акробатика "Балкан" са включени в разширения национален отбор на България за участие в световния шампионат тази есен. Това са тройката Марина Маринска, Светослава Андреева и Биляна Лалинска и смесената двойка Аника Павлова и Димитър Връбчев. За да отидат в Глазгоу и да представят България при младежите те трябва да спечелат вътрешните състезания с останалите проектонацонали. Първото контролно  е от 14 до 16 август.

Определянето на проектонационалния отбор стана след завършването на държавния шампионат за младежи, жени и мъже, който се проведе от 27 до 29 юни в Габрово. КСА "Балкан" взе участие с три вида. При младежите тройката ни в състав Цвета Танова, Ралица Данчева и Йоана Василева завоюва 2 сребърни и един брлонзов медал. Треньорката Добринка Николова е доволна от представянето им.

Другата женска тройка Марина Маринска, Светослава Андреева и Биляна Лалинска също имаше право да участва при младежите. Добринка обаче реши те да се състезават при жените. Нашите момичета завършиха с 3 сребърни медала. В едната комбинация изостанаха едва на 33 хилядни от победителките, във втората - на една десета. Скандалът стана още по-голям след третото съчетание, когато в продължение на 7 минути съдийският състав не бе готов с оценката си и след дълги караници оставиха нашите на второ място.

 "Разбира се, че съм огорчена от реферите. Първо, те бяха пристрастни - някои от тях работеха в клубове,п конкурентни на нашия. Второ - най-важното, те те спазваха изискванията на международната федерация по спортна акробатика относно критериите на оценка", каза Добринка Николова. "Въпреки огорчението, обаче, съм доволна от начина, по който ииграха съчетанията си. Момичетата не направиха грешки, които да ги поставят на второто място. Ако същият съдийски състав бъде и на контролните състезания, май по-добре да не се явяваме", добави основателката на този спорт в Ботевград.

В разширения състав на националния бе избрана и смесената ни двойка Аника Павлова и Димитър Връбчев. В Габрово обаче Митко  получи неприятна контузия в областта на глезена преди изиграването на третото съчетание.Преди това двамата с Аника спечелиха един сребърен и един бронзов медал.