В продължение на една седмица в Ботевград подготовка водят няколко вида от разширения състав на националния отбор на България по спортна акробатика. Заниманията се наблюдават от главния треньор на националите Драгомир Драганов, който отскоро се върна на този пост. В залата по акробатика са и треньорите на отделните видове.


Хореограф на националните ни формации е изтъкнатата ни състезателка по художествена гимнастика Силвия Митева. След като съвсем наскоро прекрати състезателната си дейност, тя се насочи към съдийството и треньорското поприще и за първи път работи с акробати.


В Ботевград е смесената ни двойка Елена Великова и Алекс Жеков, които са състезатели на Локомотив Русе, а техен треньор е Мариан Габровски. Той е треньор и на мъжката двойка Светослав Георгиев и Мартин Симеонов, която ще се готви за участие на първенството на планетата във възрастовата група 13-19 години. Тук е и мъжката четворка при 12-18 годишните Алекс Владимиров, Мартин Василев, Красимир Ангелов и Иван Александров. Те са от клуб Олимп от Лом, техен треньор е Росен Войнов. В групата от 12-18 години е и женската ни двойка Мариела Костадинова и Мими Казакова от Орел Айтос с треньори Катя Цанева и Мартин Бенов.


В разширения национален отбор е и тройката от Ботевград Василена Рабохчийска, Гая Диланова и Цветелина Данчева. Те се подготвят от треньорката им Добринка Николова, а освен това получават ценни съвети от останалите специалисти.


Целта пред акробатите ни от проектонационалния отбор е участието на световното първенство, което ще бъде през април в Китай. Започнахме отрано, опитът ни показва, че така е правилно, каза главният треньор Драгомир Драганов. Той добави също, че и вторият лагер през януари се предвижда да бъде отново в Ботевград.