Дирекция „Социално подпомагане” – Ботевград уведомява собствениците на търговски обекти за търговия с храни, магазини за хранителни стоки, хигиенни материали  и дрехи, супермаркети и хипермаркети, осъществяващи дейност на територията на община Ботевград и в съответствие с изискванията на Закона за храните, че от месец декември 2015г. на лицата, на които са отпуснати семейни помощи в натура по реда на чл. 7, чл. 8 и чл. 10а от Закона за семейни помощи за деца, ще им бъдат предоставяни ваучери с номинална стойност 35,00 лв и 50,00лв. Ваучерите ще могат да се реализират в размера  на номиналната им стойност  и за стоките и услугите, за които е отпусната помощта.


Лицето, предоставило стоката или услугата срещу ваучери, издадени от ДСП – Ботевград, е длъжно да регистрира и отчете продажбата в търговския обект чрез издаване на фискален или системен бон, независимо от това дали купувачът е поискал друг документ. Лицата, предоставили стоката или услугата срещу ваучери до 5-то число на месеца, следващ месеца на извършените продажби, подават в ДСП – Ботевград заявление по образец за изплащане на дължимите суми.


За повече информация, касаеща реда на отчитането и изплащането на ваучерите от страна на лицата предоставили стоката или услугата, може да получите в сградата на дирекция „Социално подпомагане” – Ботевград, етаж I, стая № 1.