Община Ботевград не се включва в благотворителната инициатива на Ротари клуб за закупуване на пейки за поликлиниката в Ботевград. Така поднесена, докладната е некоректна, за което се извинявам. Общината се ангажира да закупи пейки, с което подкрепя инициативата на неправителствената организация. Община Ботевград е в дълг специално на поликлиниката по отношение на нейното физическо състояние. Мисля, че отпускането на средства за закупуване на пейки е един малък жест към лекарите от доболничната помощ. Това каза кметът Иван Гавалюгов по време на извънредната сесия днес, когато се разглеждаше докладната на общинаското ръководство за отпускане на 1000 лева за закупуване на пейки за пациентите на местната поликлиника.
Общинският съвет подкрепи предложението на общинското ръководство.

Припомняме, че в началото на този месец Ротари клуб – Ботевград организира благотворителна вечер за събиране на средства за изграждане на хуманна среда за пациенти в поликлиниката. Идеята е да бъдат закупени подходящи пейки, които да бъдат поставени пред кабинетите на личните лекари и лекарите-специалисти, ползващи кабинети под наем в сградата.

Инициативата на Ротари клуб – Ботевград бе подкрепена от местни фирми и лекари. Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов и председателят на ОбС Мартин Тинчев се отзоваха на поканата на организаторите да участват в благотворителната вечер. Те също дариха лични средства за закупуване на пейки за поликлиниката. Събраната сума в подкрепа на каузата възлиза на 6 300 лева.