ТОВА УСПЯХМЕ НА НАПРАВИМ ПРЕЗ 2015 ГОДИНА


На всички са известни трудностите, пред който е изправен Българският спорт като цяло през последните години.Това разбира се с пълна сила важи и за волейбола както в България така и в Етрополе.
Какво успя и какво не успя да постигне през годината ръководството, треньорите, състезателите и деятелите на нашия клуб?
През изминала година в клуба работеха следните педагогически кадри: Симеонка Дочева-подготвителни групи, момчета и момичета до 10 г и момчета и момичета до 12 г.; Ралица Ботева-момичета до 13г., момичета до 15 г., девойки младша и старша възраст; Васил Василев-момчета до 15 г., юноши младша и старша възраст, мъже и жени. Въпреки трудностите може със задоволство да отбележим, че учебно- тренировъчната и спортно-състезателната дейност не беше нарушавана.
Какво бе представянето на отборите в отделните първенства?
През изминалата 2015 г. ВК”Етрополе” взе участие с тринадесет отбора от календара на БФВ. Момчетата до 10 г. станаха областни първенци, след това четвърти на регионалното първенство на регион Струма и пети на държавните финали.
- Момичетата до 10 години - областни първенци, втори на регионалното първенство и пети на държавните финали.
- Момчета до 12 г. - областни първенци, шести на регионалното първенство. Момичета до 12 г. - областни първенци, трети на регионалните финали и се наредиха на седмо място от държавното първенство.
- Момчета до 13 г. - трети на областното първенство.
- Момичета до 13 г.-областни първенци,втори на региона и осми в България
- Момчета до 15г.втори на областното първенство и шести на регионалното първенство.
- Момичета до 15 г.-областни първенци,трети на регионалното първенство и девето място на финалният турнир.
- Юноши младша възраст - втори в областта, пети в региона и четвърти на допълнителният турни
- Девойки младша възраст - областни първенци и четвърти в региона. След това спечелване на квалификационният турнир, втори на зоната, трети на допълнителният турнир и девети на финала.
- Юноши старша възраст - трето място в зоналният турнир.
- Девойки старша възраст - втори в групата, трети на квалификацията и десети в страната.
- Мъжкият отбор поднови своето участие в А-НВГ от есента, като е с две победи и една загуби до този момент.
- Жените спечелиха бронзовите медали в аматьорската волейболна лига и станаха шампиони на България при ветераните.
-  Волейболният клуб съвместно с Община Етрополе организира за 12-ти път турнир в чест на Освобождението на Етрополе. В него участие взеха четири отбора, като победител стана отборът на Етрополе.
- Волейболен клуб Етрополе организира и станалият вече традиционен турнир за мъже в памет на бившият президент на клуба Асен Борисов и нашите приятели Ивайло Гръбчев, Димитър Йотов и Цанко Цанков. Мъжете тази година заеха трето място.
- Нашият клуб от години наред провежда ученически първенства по линия на Министерството на Образованието и Министерството на спорта. Тази година бе гласувано довери на ВК”Етрополе” и бе поверено домакинството на финалния турнир за момичета 5-7 клас клас.При една отлична организация от страна на ВК”Етрополе” с подкрепата на СД”Етрополе” и Община Етрополе етрополските момичета от СОУ”Христо Ясенов” се наредиха на пето място в страната. Девойките 11-12 клас пък спечелиха сребърните медали на финалите провели се в град Видин.
- Отделни отбори от клуба участваха в различни турнири в страната: Турнир „Петя Иванова” в град Враца, където мъжкият отбор спечели първото място; турнир „Трети март” в Севлиево - момичетата до 15 години се наредиха също на първо място; турнир за мъже и жени в Пирдоп, където мъжете станаха първи, а жените втори; турнир „100 сърца за ЦСКА” – 15-годишните се наредиха на второ място, 12-годишните станаха първи; турнир за купа „Враца”, в който 15- годишните момичета се наредиха на второ място.
- Отборите на клуба участваха в 32 турнира и изиграха общо 128 официални срещи. Имаме картотекирани 132 състезатели в отделните възрастови групи в БФВ, като още 50 деца се занимават в подготвителните групи.
Това са накратко успехите и неуспехите на клуба през изминалата година. Благодарение на завишения бюджет на Община Етрополе за 2016 г. от ВК”Етрополе” смятаме, че имаме сили за още по-добри резултати през идната година.


Снимките са свалени от интернет