Висшият съдебен съвет избра с 16 гласа „за”, нито един „против“ и  двама ”въздържали се”  Дарин Георгиев Лаков за административен ръководител на Районна прокуратура – Ботевград
Дарин Лаков има над 14 години юридически стаж, изцяло в Районна прокуратура – Ботевград, като младши прокурор, прокурор и заместник-административен ръководител от 2006г. до настоящия момент.
В Концепцията си за стратегическо управление кандидатът определя следните цели: срочно,качествено решаване на постъпилите дела и приключване на разследването; намаляване броя на върнатите от съда дела; продължаване на установеното взаимодействие с ръководството и органите на съответните районни полицейски управления, както и с кметствата и общинските съвети. В дългосрочен план се предвижда осигуряване участието на всички прокурори в квалификационни програми и семинари; постигане на ефективно противодействие на престъпността, ефективна борба с корупцията, приоритетна работа по дела с особен обществен интерес и взетите на специален надзор дела, прозрачност в дейността на прокуратурата и повишаване на доверието на обществото към нея.
Въпроси към кандидата поставиха членовете на ВСС Ясен Тодоров, Каролина Неделчева и Галя Георгиева във връзка с оптималната щатна численост на прокуратурата; установеното взаимодействие с разследващите орани; наличието на проблеми; ангажирането на следователи в разследването; предприемането на канкретни мерки за повишаване разкриваемостта на извършените престъпления; активизиране самосезирането на Районната прокуратура.
Прокурор Лаков бе подкрепен от Теодора Точкова, главен инспектор на ИВСС, която представи данните от последната проверка на ИВСС в Районна прокуратура Ботевград, в изпълнение на годишната програма на инспектората, при която е отчетена добра организация на административната дейност и срочност в произнасянията на наблюдаващите прокурори.
В подкрепа на кандидата се изказа членът на ВСС Ясен Тодоров, който посочи тенденцията за подобряване дейността на прокуратурата в периода, когато прокурор Лаков  е бил определен за и.д. административен ръководител.