Warner Music Group сключи договор с Nokia за разпространение на музиката от каталога на лейбъла чрез услугата Comes with Music и музикалния магазин на компанията.

Договорът дава достъп на  Nokia до песните на изпълнители от ранга на Sepultura и други.

Comes with Music позволява на собствениците на съответстващи телефони през годината да свалят и съхраняват музика на своите апарати без никакви ограничения. Услугата ще стартира през второто полугодие на 2008-ма година.

Телефоните с Comes with Music са малко по-скъпи от обикновените и това е начинът да бъде заплащано на звукозаписните компании за ползването на музиката им. В момента цифровата музика се продава най-вече на отделни тракове.

Такава услуга подържат лейбълите Universal и Sony BMG. Засега все още няма договор с EMI, въпреки, че компанията още през март съобщи, че се присъединява към програмата на Nokia.

Този договор с трите от най-големите музикални компании - Warner Music Group, Universal и Sony BMG се предполага, че ще помогне на  Nokia да привлече и по-малките фирми. Nokia съобщи, че вече води преговори с още няколко лейбъла.