С ново попълнение в E-серията смартфони Nokia атакува масовия пазар. Моделът E63 е предназначен за хора, които искат да управляват бизнеса и личния си живот еднакво добре, заявиха от финландската компания.
Стъпвайки на успеха на флагманския E71, новият модел E63 ще привлича по-широка аудитория с възможностите на QWERTY клавиатура и по-ниска цена. Nokia ще предлага смартфона за 199 евро.
"Нашите проучвания показват, че хората искат устройство, което да им помага както в личния, така и в професионалния живот, но... и да им помага да не ги смесват. Когато някой обядва и иска да провери личната си електронна поща или да обнови профила си в някоя социална мрежа, той не би желал работата му да се намесва в това” – така Nokia обясни замисъла на новия си продукт.
Nokia E63 е типичен представител на Е-серията, като добавя два нови цвята. Потребителите използват Е-серията за достъп до корпоративната поща и календара си, както и за работа, свързана с бизнеса. E63 предлага Wi-Fi връзка, достъп до Mail for Exchange и специален бутон за бърз достъп до контакти, календар и електронна поща.
Смартфонът предоставя освен това възможност за превключване с един бутон от работен режим с корпоративна поща и интранет в личен режим с бърз достъп до личен имейл, блогове и уеб сайтове.
С модела E63 всеки може да се забавлява в мрежата и успоредно да върши работата си, чрез паралелните имейл акаунти, поясниха от Nokia.
Смартфонът ще бъде наличен в рубинено червено и ярко синьо. В него са включени различни мултимедийни приложения като запис и преглеждане на видео и снимки с дигитална камера, музикален плейър за слушане на музика, както и възможност за употреба на хиляди приложения, достъпни за даунлоуд.