До няколко дни кметът Иван Гавалюгов ще внесе за утвърждаване в ОбС докладна за актуална структура на общинската администрация и нов устройствен правилник. Това съобщи той на брифинга с местните медии вчера. „Най-общо ще кажа, че ще целя оптимизиране и увеличаване ефективността на работа на общинското администрация. Имам своята визия за структурирането по дирекции, отдели, звена. Тъй като в следващите няколко дни могат да възникнат някой други мои идеи и намерения с цел оптимизиране работата на администрацията, не бих искал да се ангажирам с повече подробности”, обясни Гавалюгов.
Кметът съобщи, че предстои да бъде създаден отдел за опазване на обществения ред и сигурността на гражданите. „Този отдел ще бъде включен в новата структура на общинската администрация. Впоследствие ще преценим отделът да бъде изнесен в общинско предприятие, или да остане към общинската администрация”, разясни той.
На въпрос дали предвижда кадрови промени в ръководствата на общинските дружества и предприятия, той заяви, че ще отговори, след като се запознае обстойно с управленската им дейност.