От години Денят на родилната помощ – 21 януари или по-известен сред народа като Бабин ден, съвпада с т.н. „орисване” на първото родено бебе за текущата година.
Тази традиция се спази и днес. Да почетат празника на Акушеро-гинекологичното отделение дойдоха техни колеги от другите отделения.
Уважиха ги още заместник-кметът Росица Христова, главен инспектор ПКВ Росица Иванова, д-р Галя Василева – управител на болницата и д-р Цено Глогов -  управител на медицинския център. 
Д-р Василева поздрави всички, които дават нов живот с празника: „да дадеш живот на един човек е професия, но да вдъхнеш вяра, сила и надежда в най-трудните моменти. Да дадеш с обич детето в ръцете на майката, както и да видиш обичта и благодарността в очите на близките – това вече е призвание”. 
С тези топли думи и с думи на благодарност към всички от АГО, тя подари прекрасни букети от цветя на управителя на отделението д-р Елена Гешовска и на всички, работещи в отделението.
С поздравителен адрес от името на кмета Димитър Димитров към тях се обърна и заместник-кметът Росица Христова.
Поздравления за празника и букети-цветя получиха и от д-р Цено Глогов, по-късно и от Цонка Крачунова – председател на организацията на жените-социалистки.
Заедно с поздравленията по повод на днешния празник, поздравителен адрес от кмета Димитър Димитров, поздравления от д-р Галя Василева, от д-р Цено Глогов и от Цонка Крачунова, заедно с подаръци за бебето и букети.цветя, получи и младото семейство на Анелия Недялкова и Георги Иванов. Заедно с двете им деца – порасналата Теодора и първото, родено за тази година бебе в Етрополе Наско, те не скриваха радостта от топлото им посрещане в този запомнящ се за цял живот момент.
И на празник, като на празник, малчуганите от голямата група на ЦДГ „Еделвайс” очароваха присъстващите със своите прекрасни, по детски искрени изпълнения. След като пресъздадоха обичая Бабин ден в българското семейство, децата изказаха своята детска благодарност към своите майки и баби, към хората в бели престилки, които са дарили и тях със живот. Детските песнички, танците и думите на благодарност стоплиха сърцата на всички, които бяха в залата.
Накрая имаше и обичайната, подготвена по стар български обичай, почерпка за празника.
Честит празник и от редакцията на Етрополската секция на botevgrad.com!