На редакционната ни поща се получи писмо от наш съгражданин, в което той задава следния уместен въпрос: „Има ли сила, която може да отлепи трипластовия слой портрети на вожда Георгиев от надлеза на входа на града?”. Според автора на писмото, на същото това място би трябвало да има надпис: „Добре дошли”.


„Тъжна е гледката в целия град, облепен с некролози, обяви на кредитори, афиши и какво ли не”,  с основание се възмущава мъжът и правилно отбелязва: „За това трябва да има определени места, а за нарушителите - глоби.”.


Ако има „сила”, разрешила на лицето, за което става дума в писмото, да си залепи предизборните плакати на въпросното място, то тогава би трябвало да съществува и „сила”, която може да ги отлепи, или поне да разпореди на политическите формации, издигнали кандидатурата на г-н Г. на изборите през миналата година, да ги премахнат оттам. Както е известно, за магистралите в страната отговаря Агенция „Пътна инфраструктура”, а над нея стои Министерството на благоустройството и регионалното развитие. Ако те се задействат по сигнала на нашия читател, безспорно гледката на входа на града ще придобие приличен и приветлив вид.


Що се отнася до безразборното лепене на афиши, рекламни материали и некролози из целия Ботевград, да се надяваме, че в скоро време и този проблем ще бъде решен с предстоящите промени в Наредба №1 за поддържане и опазване на обществения ред, общественото имущество и околната среда в община Ботевград, както и с поставянето на повече табла на подходящи места в града.