Общинската почивна станция „Боженишки урвич” се намира на 28 километра от Ботевград. Триетажният хотел, с категория две звезди,  предлага 18 двойни стаи и два апартамента. Всяка от стаите има балкон с изглед  към планината. Комплексът разполага със спортна площадка, открит плувен басейн, детска площадка.
Освен възможност за отдих сред планината, „Боженишки урвич” е  подходяща база и за различни корпоративни събития: конференции, семинари, презентации, лагери за обучение и т.н. Всички училища в общината вече получиха оферти за провеждане на зелено училище.
За любителите на еко-туризма има  четири трасирани маршрута, които  водят от Боженишки урвич до средновековната крепост „Урвич”, до манастира „Свети Николай” – Скравена, до вододела на Стара планина и до Чекотинския манастир.
До хотела е разположена Урвишка поляна, която разполага с открита сцена и 27 беседки за отдих и  е подходяща за организиране на различни събития на открито.

Досега базата в Боженица се ползваше епизодично само за общински мероприятия. Идеята е тя да бъде отворена за семейни и фирмени тържества, за училищни събития и за отдих на гражданите.
Предстои цените на предлаганите услуги да бъдат актуализирани от общинския съвет.  Телефонът за връзка и резервация в почивната база е 0887965696.