Част от бордюрите на новоизградените тротоари в ЖК “Васил Левски” липсват. На пръв поглед може да се разбере, че са станали обект на кражби. Тротоарните площи все още не са покрити с асфалт, което е улеснило крадците при демонтажа на ограничителните бетонни блокчета. На други места пък бордюрите са разрушени. Най-вероятно това е дело на тежкотоварните камиони, които работят към строителните фирми в района.

Кражбите и разрушаването на общинска собственост в квартала не спират дотук. Липсват и капаците от шахтите по новите улици. Зейналите дълбоки дупки крият опасности както за автомобилите, така и за пешеходците. 
Вандалските набези не са подминали и тухления зид на Дома за възрастни хора, за който се очакват средства по проект за довършителни работи. На определени места безстопанственият обект е сериозно разрушен, а тухлите от зида се търкалят изпочупени на земята.

Преди време вандали разрушиха оградата на ОДЗ “Кокиче”, но тя вече е сменена с нова.
 
На този етап за случващото се в ЖК “Васил Левски” уличени и наказани лица няма, което означава, че възстановяването на щетите ще бъде за сметка на общината.