Въпреки че отборът на Черно море Порт Варна беше разпуснат и на играчите беше казано да си търсят нови отбори, има надежда за спасение на отбора. 


В последния час BGbasket.com се свърза с министъра на спорта Красен Кралев, председателя на сдружението на спортните клубове на Черно море Григор Фиданов и изпълняващият длъжността председател на Черно море Порт Варна д-р Георги Ганчев и тримата потвърдиха, че са намерени средства за спасяването на „моряците”. 


Григор Фиданов вече е разговарял лично с някои от баскетболистите, а той подчерта, че има едно условие баскетболният отбор да получи намерените средства и да продължи да съществува, то е в понеделник да има писмена, нотариално заверена оставка на Симеон Варчев, който все още на документи е председател на клуба. 


Министър Кралев каза пред BGbasket.com, че е провел необходимите разговори с президента на БФБ Георги Глушков, с Ганчев и Фиданов и че ще се намерят хора, които да помогнат на отбора. Министърът е получил уверение, че хората, които участват в пряката организация на клуба, ще се мобилизират и че няма да се допусне тимът да напусне първенството в този момент. 


Вероятно в неделя отборът ще бъде събран, за да се види кои играчи ще останат и да се направи всичко възможно той да не прекъсва участието си в Купата и шампионата.