На вчерашното заседание на Националния съвет на партия Българска социалдемокрация лидерът й Александър Томов не само че не си подаде оставката, но  обвини ръководството, че са го оставили сам и никой не го е подкрепил медийно.
Смятам да не бъда политически активен до конгреса, но оставка няма да подам, защото това ще означава, че съм гузен, заявил той. Александър Томов се извинил на членовете на националния съвет, че със сканадала около ЦСКА им е причинил неудобство.
Оставката на Александър Томов бе поискана на 16 юни от Йордан Йорданов и други членове на ръководството. По този повод бе свикано и извънредно заседание на висшия орган на партията. Те се мотивираха, че скандалът и обвиненията срещу Томов завличат и партията и поискаха той да се оттегли от лидерския пост. На самото заседание обаче въпросът не е бил поставен така директно, макар че е имало и критични изказвания – казаха присъствали на форума.
Йордан Йорданов и Александър Тодоров са избрани за заместници на Александър Томов. Те ще отговорят за подготовката на предстоящия конгрес.
Заседанието на националния съвет се проведе в почивната база в Боженица.